Välplanerad maskinflytt utan onödiga stopptider - DynaMate Välplanerad maskinflytt utan onödiga stopptider - DynaMate

Välplanerad maskinflytt utan onödiga stopptider

Dela gärna sidan

När en av världens största tillverkare av skärverktyg, Seco Tools AB, skulle omstrukturera och flytta krävdes både noggrann planering och backup. Allt för att produktionen snabbt och smidigt skulle kunna starta upp igen – utan onödiga stoppkostnader.

Utmaning
Seco Tools huvudanläggning ligger i Fagersta, men företaget har också anläggningar i Norrköping, Ludvika, Norberg, Arboga samt utomlands. Seco Tools har cirka 5000 anställda runt om i världen och är sedan 2011 ett helägt dotterbolag till Sandvik AB.
Vid en omstrukturering flyttade företaget delar av sin verksamhet i Norrköping till anläggningar i Arboga, Fagersta och även USA. Sammanlagt flyttades ett tjugotal maskiner. Utöver flytten omorganiserades även lokalerna i Norrköping, där halva verksamheten skulle inrymmas på halva utrymmet jämfört med tidigare.

Lösning
Omställningen skedde i tre etapper om vardera två veckor. DynaMate var på plats med tiotalet medarbetare i varje etapp, för att flytta sammanlagt ett tjugotal maskiner. Servicetekniker från DynaMate hade tagit backup på all systemvara i maskinparken för att säkerställa att produktionen kunde komma igång igen med minsta möjliga störning. Maskinerna driftsattes sedan i verkstäderna i Arboga och Fagersta.

Resultat
Tack vare noggrann planering gick projektet väldigt smidigt. Genom god samordning av resurser från DynaMates olika etableringsorter var maskinparken i produktion före deadline, med en nöjd kund som resultat. Seco Tools har sedan dess regelbundet återkommit med nya spännande uppdrag både i Sverige och utomlands.


“Genom att anlita DynaMate behöver du som kund endast ha en kontaktperson – vi kan som enskild aktör leverera ett helhetskoncept. Ett brett utbud av kompetenser spar både tid och pengar i ditt projekt.” 

Eric Lindblad

Projektledare, DynaMate


Du kanske även är intresserad av:
Maskinflytt har aldrig varit smidigare
DynaMate hjälper löpande svensk industri med flertalet maskinflyttar- och omställningar. Vi tillser att dina gamla maskiner monteras ner och installerar nya på plats. Läs mer om maskinflytt

Produktion & Underhåll
Dela gärna sidan