Tillståndskontroll & Vibrationsmätningar - DynaMate Tillståndskontroll & Vibrationsmätningar - DynaMate

Tillståndskontroll & Vibrationsmätning

Dela gärna sidan

Upptäck bristerna och minska oplanerade driftstopp

Genom en tillståndskontroll av dina produktionsmaskiner kan brister och förändringar upptäckas i tid. Kontrollerna genomförs på plats i din anläggning och kan i många fall genomföras utan driftavbrott. Tillsammans ser vi till att minska oplanerade driftstopp och onödiga kostnader.

Tillståndskontroll kan utföras som en snabb metod som med stor tillförlitlighet talar om hur det står till med dina produktionsmaskiner. Mätningarna utförs med laserteknik, vibrationsmätteknik samt Ball bar-mätning. Tillståndskontroll kan också vara en komplett mätning för att konstatera maskinens status och säkerställa ett optimalt utnyttjande i driften.

DynaMate utför tillståndskontroller i form av vibrationsmätning av så väl processutrustning som mekanik, även geometri, rakhet och positionsnoggrannhet. 

Metoden lämpar sig utmärkt som en återkommande test under maskinens livscykel. När de uppmätta värdena på maskinen närmar sig den gräns som innebär att defekta produkter tillverkas, kommer vi tillsammans fram till lämpliga åtgärder.

Vad behöver du hjälp med? Vi erbjuder anpassade tillståndskontroller efter ditt behov.

  • acceptans och verifiering av ny maskin
  • garantiuppföljning av ny maskin
  • uppföljning av felorsaker
  • beslut om maskinrenovering alternativt köpa ny maskin
Vibrationsmätning

Partner: SPM
Gällande vibrationsövervakning är vår samarbetspartner SPM Instrument AB. Vi på DynaMate AB är stolta över att ha en stark partner som SPM – världsledande inom tillståndskontroll. Läs mer

Kontakta mig

David Almér

Platschef Eskilstuna
Maskinservice & Mätteknik

david.almer@dynamate.se

070-683 09 04

Dela gärna sidan