Hållbar arbetsmiljö och ökad kapacitet - DynaMate Hållbar arbetsmiljö och ökad kapacitet - DynaMate

Hållbar arbetsmiljö och ökad kapacitet

Dela gärna sidan

En karusellsvarv var i stort behov av modernisering, efter 70 000 timmars produktion. Totalrenovering och modernisering av Dynamate resulterade i ökad kapacitet, bättre arbetsmiljö och fullbokad produktion till 2035.


Utmaning
Efter 70 000 timmars produktion var karusellsvarven i stort behov av både renovering och modernisering. Vi fick uppdraget att utveckla och modernisera svarven, som varit i drift sedan 1995.

Lösning
Karusellsvarven fick en elektrisk och mekanisk totalrenovering, där endast gjutgodset återanvändes. En ny ABB-robot på åkbana, ersatte den gamla verktygsväxlaren. Roboten hanterar verktygsbärare, roterande verktyg och svarvverktyg. Samtidigt installerades nytt hydrostatik- och hydrauliksystem med frekvensstyrda pumpar och nytillverkade mätprober för detalj och verktyg. Maskinen ljudisolerades även med en heltäckande kapsling.

Resultat
Tack vare den elektriska och mekaniska renoveringen, är nu karusellsvarven bokad för produktion till 2035. Robotiken har ökat effektiviteten avsevärt. Magasinet uppgraderades från 32 till 180 st verktygsplatser. Det heltäckande, ljudisolerade bearbetningsrummet har skapat en bra och hållbar arbetsmiljö för medarbetarna. Svarven har även betydligt större beräkningskapacitet och kundanpassat användargränssnitt.

“Tack vare moderniseringen är maskinen bokad för produktion till 2035! Det är speciellt roligt att se hur effektivt den ljudisolerade kapslingen av maskinen förbättrar arbetsmiljön.”
– Operatör vid maskinen

 

Läs mer om vår tjänst Robotik

 

Kontakta mig

Kenneth Glennemo

Verksamhetschef
System & Automation, Maskinservice & Mätteknik, Ledningen

kenneth.glennemo@dynamate.se

070-585 15 44

Maila mig

”Tack vare moderniseringen är maskinen bokad för produktion till 2035! Det är speciellt roligt att se hur effektivt den ljudisolerade kapslingen av maskinen förbättrar arbetsmiljön.”
Operatör vid maskinen
Automation
Dela gärna sidan