Smart industri - DynaMate Smart industri - DynaMate
Smart industri

Smart industri för ökad produktivitet – Vi hjälper dig

31 mars, 2021
Dela gärna sidan

Ökad digitalisering är en fokuspunkt för stora delar av svensk industri. Det kan vara svår att veta vilka strategier och åtgärder som ger bäst resultat och hur stor investeringen faktiskt kommer att bli. DynaMate hjälper dagligen olika aktörer att digitalisera deras produktion och erbjuder specialanpassade lösningar för en uppkopplad, automatiserad och smart industri. Vi hjälper dig att ta första steget.

Kundanpassad digitalisering
Digitaliseringsprocessen upplevs inte sällan som överväldigande och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Av den anledningen gör vi alltid en initial behovsanalys där vi tillsammans med dig går igenom utrustning och behov. Vi erbjuder sedan anpassade lösningar som kan genomföras i mindre steg – allt i samförstånd med dig som kund. På så sätt får ni löpande översikt över gjorda investeringar och kan tydligt se effekterna i den dagliga driften.

Smart industri för ökad produktivitet

“Många gånger är det mer ekonomiskt att optimera dina befintliga maskiner, snarare än att köpa nytt. Utifrån dina behov kan vi uppgradera styrsystem och integrera digitala verktyg som ökar livslängden på utrustningen med 15-20 år. Vi ser till att dina maskiner får nytt liv”
Lars Davidsson Platschef Automation DynaMate Värnamo

Porträtt på Lars Davidsson, platschef för avdelningen Automation på DynaMate i Värnama. Kunnig inom smart industri.

Lösningar för smart industri

Möjligheterna för en smart industri är många, men oavsett vilken typ av industri som är aktuell finns det en rad olika verktyg som kan användas för att optimera produktionen.
Exempelvis:

PLC-programmering med HMI (Human-Machine Interface)
Förenkla dialogen med er anläggning. Vi utvecklar del- eller helhetslösningar med allt från att utveckla program och skapa en HMI-lösning till testning, driftsättning och service.

“Vi ser till att ni kan mäta och registrera det som är relevant för just din produktion och minimera flaskhalsar i dina anläggningar. Allt från mätning av cykeltider och stillestånd till kassationer och lagersaldo. Möjligheterna är många och besparingarna är stora”
Johan Persson, Automationsansvarig DynaMate Eskilstuna.

Porträtt på Johan Persson som är Automationsansvarig på DynaMate i Eskilstuna.

Tekniken kan vidare användas för att förenkla produktionsmålen. Exempelvis kan vi ta fram data för produktionsskärmar som i realtid visar måluppfyllelse för den dagliga produktionen. Även funktioner för underhåll kan förenklas då operatörerna kan få tillgång till PLC direkt i deras mobiler.

Läs mer om PLC-programmering

MUR – Systemet för automatisk insamling av stopp

DynaMate är återförsäljare och certifierad installatör av MUR-systemet. MUR erbjuder Visualisering och automatisk registrering av stopp. Här ger vi utrymme för ökad lönsamhet och en stabilare produktion. Därmed kan vi sätta in förebyggande underhåll och effektivisera processerna. Det möjliggör även att man förbereder för ett prediktivt underhåll med hjälp av AI.

Maximera din produktion med MUR

MUR visualisering

Ta steget mot en smart industri – Boka ett förutsättningslöst möte

Är du nyfiken på hur din industri kan blir smartare? Fyll i formuläret eller hör av dig till Kenneth Glennemo (se kontaktuppgifter nedan).

  *obligatorisk

  Läs även våra artiklar om Smart maintenance, Hållbar industri, och Industri 4.0.

  Kontakta mig

  Kenneth Glennemo

  Verksamhetschef
  System & Automation, Maskinservice & Mätteknik, Ledningen

  kenneth.glennemo@dynamate.se

  070-585 15 44

  Maila mig

  Dela gärna sidan