Välsmort maskinunderhåll hos Weber - DynaMate Välsmort maskinunderhåll hos Weber - DynaMate
Niclas genomför maskinunderhåll

Välsmort maskinunderhåll hos Weber

22 mars, 2019
Dela gärna sidan

Torrbrukstillverkaren Weber har kraftigt minskat antalet byten av kullager i deras maskinpark. Detta tack vare tydliga underhållsrutiner och installation av patroner för automatsmörjning.

Under ett års tid har DynaMate varit delaktigt i effektiviseringen av maskinunderhåll hos Weber. Vid projektets början led produktionen av täta lagerbyten, med driftstörning som följd. Detta var någonting som medarbetaren Niclas hittade en lösning på:

–Vår uppgift är att minska risken för eventuella driftstörningar. Vi insåg tidigt att maskinparken hade ett stort behov av noggrann och regelbunden smörjning. Men att sköta smörjningen manuellt skulle bli mycket tidskrävande. Lösningen var installation av patroner för automatsmörjning.

Patroner för automatsmörjning

Automatiserad smörjning

Patroner för automatsmörjning är tidsinställda och sköter distributionen av smörjmedel enligt DynaMates underhållsplan. I kombination med tydliga rutiner har medarbetarna alltid kontroll över löpande maskinunderhåll.

–Vi vet när varje patron ska bytas och det är enkelt att se till att de byts i rätt tid. Automatiseringen innebär stora tidsvinster och möjliggör grundliga kontroller av vårt arbete, förklarar Niclas.

Kundanpassade lösningar

–Det känns väldigt bra att kunna ge kunden en säkerhet. De vet att deras maskinunderhåll genomförs enligt plan och de känner sig trygga på grund av vårt arbete. Det är kul! säger Niclas.

Att skräddarsy underhållsplanen för varje enskild kunds behov i kombination med att erbjuda lösningar som effektivt förenklar produktionsprocesserna är ett koncept som ofta prisas av DynaMates samarbetspartners.

“DynaMate bidrar med kostnadseffektiva åtgärder som minskar andelen planerade och oplanerade stillestånd”

Stefan Eriksson Engineering Manager Saint-Gobain Sweden AB, Weber

Läs mer om våra tjänster

Dela gärna sidan