DynaMate ökar resurserna till Orklas produktion av handsprit - DynaMate DynaMate ökar resurserna till Orklas produktion av handsprit - DynaMate
Handsprit Orkla

DynaMate ökar resurserna till Orklas produktion av handsprit

8 maj, 2020
Dela gärna sidan

På grund av Coronavirusets spridning har efterfrågan på handsprit och sanitära produkter stigit dramatiskt. Hos daglighandelsaktören Orkla går produktionen av handsprit på högvarv och DynaMate dedikerar nu medarbetare för heltidsarbete med underhåll av Orklas maskinpark.

DynaMate har sedan 2014 haft ett nära samarbete med Orkla – nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandeln. Tillsammans med Orklas medarbetare ansvarar DynaMate för det dagliga maskinunderhållet på plats.

I samband med den växande efterfrågan på bland annat alcogel, dedikerar DynaMate tre medarbetare för heltidsarbete inom maskinunderhåll, på plats i Falun. Deras uppgift är att utföra mekaniskt underhåll av Orklas maskinpark för att minimera störningar i produktionen.

Andreas Johansson

“Det känns väldigt bra att DynaMate kan bistå med resurser för att säkerställa produktion av samhällsviktiga produkter under denna svåra tid.”

Säger Andreas Johansson,
Operativ chef maskinservice / Kvalitets och miljöchef, DynaMate.

Säkerhet i fokus

Besultet att de utvalda medarbetarna endast ska arbete med Orklas maskinunderhåll syftar till att maximera Orklas produktion och samtidigt minimera smittoriskerna. Medarbetarna förhåller sig till stränga säkerhetsrutiner och intygar varje vecka att samtliga åtgärder efterlevs.

Vidare läsning – Rekordsnabbt projekt för att få fram ny produkt i Falun:
https://www.orkla.se/news/brist-pa-handsprit-rekordsnabbt-projekt-for-att-fa-fram-ny-produkt-i-falun/

Dela gärna sidan