Delar av Division Consulting får ny arbetsgivare - DynaMate Delar av Division Consulting får ny arbetsgivare - DynaMate

Delar av Division Consulting får ny arbetsgivare

12 mars, 2018
Dela gärna sidan

DynaMate AB säljer delar av Division Consulting, som kommer att övergå till nya ägare, Rejlers Sverige AB, affärsområde Technology. Förändringen gäller from. den 1 april 2018.

Verksamheterna som omfattas är Automation, VVS och Safety Group på orterna Luleå, Falun, Stockholm och Oskarshamn. Totalt omfattas 31 medarbetare.

Pär Holmgren, vd på DynaMate är nöjd över att ha landat affären med Rejlers Sverige.

– Det känns väldigt positivt att verksamheten övergår till Rejlers som nu kan fortsätta utvecklingen av verksamheten och är en ledande teknikkonsult mot industrisektorn.

Rejlerskoncernen har idag cirka 2 000 anställda i totalt fyra bolag i Sverige, Norge och Finland. Drygt hälften av dessa arbetar inom den svenska verksamheten. Medarbetarna vid DynaMate Consulting anställs inom Rejlers affärsområde Technology, som levererar tekniska lösningar och system för att effektivisera, automatisera och utveckla industrins produkter och processer.

– Konsultdelen av DynaMate, som nu blir en del av Rejlers, förstärker och utvecklar vårt erbjudande inom både industri- och byggsektorn. Medarbetarnas kompetens inom automation och VVS-området samt maskin- och elsäkerhet blir ett välkommet tillskott till vår verksamhet, säger Jonas Thimberg, vd för Rejlers Sverige.

DynaMate erbjuder tjänster som möjliggör en effektivare drift, en ökad produktivitet och en förbättrad lönsamhet för flertalet områden mot svensk industri. Vi bedriver verksamhet inom tre divisioner, Consulting, Maintenance och Installation över hela Sverige. DynaMate är ett av de största företagen i Sverige med ca 300 anställda och med en omsättning på ca 340 miljoner kronor. Det är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB.

Dela gärna sidan