Ballbar: Snabb och effektiv felsökning av maskin

15 juni, 2021
Dela gärna sidan

Vi märker ett växande behov av ballbarmätning och utbildar nu fler medarbetare i tekniken. Ballbarmätning är ett snabbt och effektivt sätt att försäkra dig om att dina maskiner arbetar optimalt.

DynaMate genomför över 100 ballbarmätningar om året. Med mångårig kunskap och ett brett tjänsteutbud kan vi säkerställa att dina maskiner arbetar optimalt, nu och många år framöver.

Ett ballbar-test utförs med smidig och portabel utrustning som kan anpassas efter i princip alla sorters bearbetande maskiner. Om vi ber maskinen att genomföra en cirkulär rörelse, ska denna cirkel i praktiken ha exakta dimensioner, genom att mäta maskinens rörelse och jämföra dessa mot de geometriska dimensionerna, får vi ett mått på maskinens precision.

När du beställer en mätning kan du upptäcka och åtgärda brister i maskin innan problem uppstår. Ett enkelt ballbar-test är det mest kostnadseffektiva sättet att förhindra oönskade driftstopp och dyra reparationer.

Skulle mot förmodan dina maskiner behöva ses över i sin helhet har vi ett brett utbud av tjänster inom maskinservice. DynaMate är ett av få företag som erbjuder både ballbar-mätning och ett komplett utbud av produktionshöjande åtgärder. Hos oss är dina maskiner i trygga händer.

Upptäck bristerna och minska oplanerade driftstopp –
Läs mer om våra maskinmätningar

Kontakta mig

David Almér

Platschef
Maskinservice

david.almer@dynamate.se

070-683 09 04

Maila mig

Dela gärna sidan